סוגי הכשרויות

בדבר שאלת רבים על הבדלי הכשרות והשוני בין תעודות הכשרות השונות.
להלן הסבר קצר על מהותן והשוני הקיים בין שלושת תעודות הכשרות הקיימות ברבנות ירושלים:

כשרות מהדרין: תופיע בצבע קלף

בכשרות מהדרין ישנה הקפדה כשרותית מקסימלית המותאמת לכל השיטות והדעות.

  • מקורות הבשר והעוף –  חלק בד"ץ  בלבד:  אגודת ישראל, קהילות, שארית ישראל והשחיטה המשותפת לרבנות ירושלים מהדרין והעדה החרדית (משווק על ידי חברת וול דאן בלבד)
  • חומרי הגלם – מכלל בדצי"ם הארץ ישראליים המאושרים על הרבנות ירושלים
  • ירקות עלים–   ישנה הקפדה על ירק עלים ללא חשש חרקים בהשגחת רבנות מהדרין ירושלים (הקפדה זו קיימת בכל רמות הכשרות שלנו)
  • שמיטה – ישנה הקפדה על ירקות ופירות שישית, חו"ל, נכרי ללא היתר מכירה.
  • בישול ישראל – לפי שיטת מרן הבית יוסף (לחומרא)

תעודה בכשרות מהודרת: תופיע בצבע סגול

תעודה זו קיימת רק בבתי עסקים בשריים. 
רמת הכשרות של תעודה זו היא רמת ביניים בין כשרות מהדרין לכשרות רגילה.

  • מקורות הבשר והעוף – חלק מהדרין מהרבניות השונות בארץ ובדצים השונים (חלק רבנות)
  • חומרי גלם – מכלל הרבניות בארץ המשווקות מוצרי מהדרי , ובדצי"ם חו"ל
  • בישול ישראל – לפי שיטת מרן הבית יוסף (לחומרא).
  • ירקות עלים, חומרי הגלם ונושא השמיטה – בכל אלו דין המהודרת כדין תעודת המהדרין לחומרא.

*נכון לציין כי תעודה זו אינה קיימת באולמי שמחות.

תעודה בכשרות רגילה: תופיע בצבע צהוב בהיר

תעודה זו היא הכשרות הבסיסית של רבנות ירושלים וקיימת בכלל בתי העסק בשריים, חלביים ופרווה.

  • מקורות הבשר והעוף – מכלל הרבניות כולל בשר כשר (לא חלק)
  • בישול ישראל – לפי דעת הרמ"א הקפדה על הדלקת האש ע"י ישראל.
  • ירקות עלים – ישנה הקפדה על ירק עלים מפוקח ללא חשש חרקים בכשרות רבנות ירושלים.
  • שמיטה – מצוין בנפרד על התעודה שישית, חו"ל נכרי או היתר מכירה.
  • חומרי הגלם – מכלל הרבניות בארץ ומחו"ל ובאישור הרה"ר לישראל ( כולל מוצרים כשרים לפי פוסקים מסוימים כגון: ג'לטין וגליצרין.
  • אבקת חלב נכרי – בכשרות רגילה אין הקפדה על אי הכנסת אבקת חלב נכרי, מצוין על התעודה לאוכלי אבקת חלב נכרי.

אולי יעניין אותך גם

תפריט נגישות