Medical prescription canada pharmacy ;)}% order levitra an extensive online catalogue. Brand name drugs Canada pharmacy /`) buy prescription drugs and send the orders to customers. Get professional advice from us pharmacy :,/ cialis soft according to officials.

הוראות לקבלת תעודת הכשר לפסח

הדפסהדוא''ל

א. בית העסק חייב לסגור את המקום 24 שעות לפני ההכשרה.

בזמן זה עליו לבצע נקיון יסודי במקום כולל המתקנים, הציוד והחפצים, ולסלק כל חמץ או חשש חמץ עד לאחר הפסח.

ב. זמן אחרון לסגירה 24 שעות לפני ההכשרה. יום א' י"א ניסן 5 באפריל 10 בשעה 24:00 בדיוק. ההכשרה תתבצע ביום ב' י"ב ניסן 6 באפריל 10 החל מהשעה 24:00, בכל הכשרה לפחות שני מכשירים.

ג. מקום שלא יסגור במועד הנקוב לא יוכשר לפסח.

ביצוע ההכשרה

א. על בעל המקום להכין ברנר המיועד לליבון, בלון גז (12 קילו), סיר גדול של מים רותחים, מברשות ברזל.

ב. ההכשרה ההגעלה והליבון – תעשה כפי ההלכה, ע"י משגיחים באי כח הרבנות בלבד.

ג. כלים וחפצים שלא עברו הכשרה – נועלים אותם בחדר סגור והמפתח בידי המשגיח עד לאחר הפסח.

ד. כלים מיוחדים של פסח – חייבים להיות מסומנים ע"י טבעת או סימון מיוחד. כלים אלו יוצאו רק לאחר סיום ההכשרה.

ה. מצרכי אוכל המיועדים לפסח – צריכים תעודת כשרות לפסח תש"ע מרבנות מוסמכת. במקרה ואין חותמת על המוצר עצמו – חייבת להיות תעודה נלוות למוצר.

ו. מכונה של משקאות – כגון קוקה קולה או מיצים, יש להזמין את החברה להכשרת המכונה, ולקבל על כך אישור לפני חג הפסח.

ז. מקומות שעומדים בכשרות מהדרין בכל ימות השנה – חייבים להשתמש במוצרים בכשרות מהדרין בלבד, וזאת אפילו שאין תעודת כשרות למהדרין בפסח .

ח. עסק המעונין בתעודה ללא קטניות חייב לבקש זאת בבקשה מראש ולהגיש רשימת מוצרים המאושרים ללא קטניות.


חפצים וכלי חמץ שלא ניתן להכשירם – וחייבים להחליפם בחדשים

ב. כלי חרסינה ופורצלן א. רשתות של צ'יפסר
ד. כפות עם קתות ג. סכינים עם קתות
ו. מלחיות ה. מזלגות
ח. מחבתות עם קתות ז. מגרדות (פומפיות
י. כפות גדולות עם חורים ט. מחבתות לטיגון ללא שמן (טפלון)
יב. מקצפות יא. מסננות או כלים העשויים מרשת
יד. קרשי חיתוך יג. טוסטרים
טז. תבניות תנורי אפיה טו. נפות
יח. מערבלים ומטרפות של מיקסר. יז. סירי אפיה (סיר פלא)
כ. מכונת שטיפת כלים שצדה הפנימי עשוי חרסינה. יט. כלים שמחזיקים בהם קמח
כב. מפות ומפיות של בד. כא. סלסלות של נצרים שמניחים שם חמץ
כד. ספרוני ברכת המזון. כג. כלי רחצה וניקוי
כו. כל כלי העץ כה. רשימת תפריטים

הוראות מנהליות נוספות כתנאי לקבלת התעודה

א. משגיח – בא כח הרבנות – יהיה צמוד למקום מפתיחה עד סגירה במשך כל ימי הפסח.

ב. מקום שאין לו תעודת הכשר במשך כל השנה – לא יקבל תעודת הכשר לפסח.

ג. מקום שיופעל בפסח ללא תעודת הכשר – תישלל ממנו תעודת הכשר למשך כל ימות השנה.

ד. בקשה להענקת תעודת הכשר לפסח – יש להגיש לא יאוחר מיום ראשון ג' בניסן 18 למרץ 2010. לא יתקבלו בקשות לאחר מכן בשום אופן.

ה. לא תבוצע הכשרה או קבלת תעודה – רק לאחר חתימת בעל המקום על טופס התחייבות לעמוד בכל התנאים הכתובים.

ו. מכירת חמץ – יש לערוך לא יאוחר מזמן ההכשרה, ולקבל על כך אישור.

ז. חידוש תעודה לאחר הפסח – תעשה רק לאחר חתימת משגיחי פסח, על טופס דו"ח פסח.

ח. המשגיח במשך השנה יחבור עם משגיחי פסח וינחה אותם בכל מה שקשור להשגחה במקום.

ט. תעודת הכשרות הינה רכושה הבלעדי של המועצה הדתית, ואסור לצלמה או למוסרה לאחרים.

* * *

הוראות לביצוע הכשרת כלים ומכשירים לפסח

רשתות ופלטות המנגלים

מנקים אותם היטב, מגרדים במברשת ברזל, ומלבנים אותם ליבון חמור.

תנור אפיה

מנקים אותו היטב בכל דפנותיו ופינותיו, מבפנים ומבחוץ, בחומר חריף (מיוחד לתנורים).כעבור 24 שעות מבעירים את התנור בדרגת החום המקסימלית למשך שעה אחת לפחות, כשבתוך התנור רצוי להניח כלי עם מים וחומר חיטוי. את התבניות יש להחליף בחדשות.

בתנור שקיימים בו אבנים יש ללבנם ליבון חמור עד שיהיו אדומות.

תנור מיקרוגל

מנקים היטב מבפנים ומבחוץ בחומר ניקוי מיוחד. כעבור 24 שעות מניחים בתוכו כלי רחב המכיל מים וחומר חיטוי, ומפעילים את התנור עד שהמים בכלי מתאדים.

רצוי שכל המאכלים המתבשלים במיקרוגל בפסח – יהיו מכוסים לגמרי בעת בישולם.

במקומות בהם הכשרות למהדרין בימות השנה אין להכשיר מיקרוגל.

כיריים של גז

החצובות - מנקים היטב עם מברשת ברזל, מלבנים ומכסים בנייר מתכת עבה. או להחליף לחצובות מיוחדות לפסח.

השלד - מנקים היטב ומכסים אותו בציפוי פח או נייר כסף עבה.

המבערים - מנקים היטב ומבעירים אותם למשך שעה.

הכפתורים - מנקים היטב ומערים עליהם מים רותחים, ומצפים בנילון נצמד או בנייר כסף. במקום שניתן להחליפם – חייב להחליפם.

המגש התחתון- מנקים היטב , מכשירים, ומצפים אותו בנייר כסף.

כיור המטבח - המשמש לרחיצת דברי מאכל או לשטיפת כלים .

מנקים אותו היטב, לאחר מכן מכניסים לכיור כלי מתכת או פלסטיק בתבנית הכיור בכל צדדיו, באופן שלא יגעו המאכלים או כלי האכילה בכיור עצמו.

הפקק והרשת שעל פי הכיור מחליפים בחדשים, יש לשפוך חומר חריף במקום יציאת המים מהכיור. כיור נירוסטה ניתן להכשיר בליבון.

ברזי המטבח

מנקים היטב ומערים עליהם מים רותחים כשהמים החמים זורמים. יש להרכיב מסננת חדשה על פתחי הברזים.

סכינים וכפות העשויים מגוש אחד (ללא קת)

משרים אותם בחומר חריף. (כגון: אקונומיקה) ומנקים היטב, וכעבור 24 שעות לפחות מכשירים אותם בהגעלה בכלי ראשון. (היינו : הסיר שהוכן מראש)

סירים ומחבתות וכו' הנקיים היטב וניתנים להכשרה.

מכשירים ע"י טבילה במים מבעבעים בכלי ראשון.

מקומות שבהם מתרכז חמץ ויש לשים אליהם לב באופן מיוחד

מנדפים והתעלות הנמצאים מעל אזור הבישול, בתוך המסגרת

צריך לנקותם היטב, לערות מים חמים ולצפות בנייר כסף.

ידיות של מקררים ותנורים – בעיקר בצד הפנימי של הידית

יש לנקותם היטב. לעבור עם מכשיר חד שפיץ, הנכנס לחורים ולסדקים, ולערות מים חמים. כמו"כ יש לנקות היטב את הגומיות שמסביב לצד הפנימי של הדלתות ולהגעילם.

מתגים ושקעים – השייכים למכשירי החשמל ששימושם במטבח

יש לנקותם היטב ולכסות ככל שניתן בניילון.

מכונות מחשב – קופה וכד' בדרך כלל מצטבר חמץ בין הכפתורים של המכונה.

יש לנקות היטב ולשאוב בין הכפתורים עד כמה שאפשר ולצפותם בניילון שקוף.

הערה: כל הכלים שמכשירים בהגעלה יש לשטפם במים קרים מיד לאחר ההגעלה.

 

 

 

בברכת פסח כשר ושמח

הרב יצחק אילוביצקי

מ"מ מנהל אגף כשרות

 


כשרות